Stamping with ÜberChic plate 2-01

Stamping är så otroligt kul, men det krävs bra utrustning. En bra platta med snygg design, men framför allt en bra stämpel och ett lack som är tjockt och täckande nog att fungera. Själv har jag testat en hel del stamping senaste tiden och fastnat rejält för MoYous non-stickymarshmallow stämpel. Jag gillar framför allt det halv-transparenta huvudet.

Stamping is so incredibly fun, but it requires good equipment. A good plate with stylish designs, but above all, a good stamper and a polish that is thick and covering enough. Myself I have tested quite a few stamping manicures lately and I really found my favourite stamper in the non-sticky MoYou marshmallow stamper. I especially like the semi-transparent head.

StampingUC2-01_2

Här testar jag en av de nya lyxiga ÜberChich plattorna, som kom till butiken för några dagar sedan. De säljs i set om tre och mönsterna är generösa i storlek, vilket passar mig bra, som har ganska långa naglar. Plattan jag använder här är nr 01 från set nr 2 och jag använder tre av mönsterna. Lacket som jag använt som bas är härligt knallrosa Petunia Glitz från Models Own och som stampinglack har jag valt min favorit Silver Dust från MoYou. Det är alltid en risk att man råkar smeta ut stampinglacket när man lägger på överlack, men jag har upptäckt ett knep för att minska risken. Lägg ett lager överlack först och låt torka ordentligt, innan du gör din stamping. Sedan är det förstås även viktigt att låta stampinglacket torka ordentligt innan nästa lager topcoat appliceras. Här använder jag Models Owns Hyper Gel Top Coat, som jag tycker fungerar fint på stamping. Det är ganska tjockt, torkar snabbt och framför allt har det en bred pensel, så det går snabbt att applicera.

Naglar

Here I test one of the new luxury ÜberChich plates, that arrived to the shop a few days ago. They are sold in sets of three, and the designs are generous in size, which suits my pretty long nails great. The plate I used here is no 01 of set no 2 and I used three of the designs. The base polish is the lovely bright pink Petunia Glitz by Models Own and as stamping polish, I chose my favorite MoYou Silver Dust. There´s always a risk to smear the stamping polish when you apply the top coat, but I have discovered a trick to reduce the risk. Add a layer of top coat underneath and let dry thoroughly – before doing your stamping. It´s also important to let the stamping polish dry before the last layer of topcoat is applied. Here I used Models Own´s Hyper Gel Top Coat, which I think works well over stamping. It´s s quite thick, dries quickly and above all, it has a wider brush, so it´s quick to apply.

Utrustning

 

 

Annonser

2 thoughts on “Stamping with ÜberChic plate 2-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s