Mentality Neon Mattes

Mentality, ett nagellacksmärke från Hemet, California, USA, är ett familjeföretag som drivs av Hillary och Danny Dannels. Danny är den som tillverkar nagellacken, Hillary sköter marknadsföringen. Jag är imponerad över deras enorma kreativitet, en stor mängd fantastiska nagellack finns i kollektionen och alla tänkbara färger av det mesta. Holografiska lack, matta lack, stampinglack, jellies och duocromes… Kvalitén är härlig och priset är riktigt bra.

Senaste leveransen som kom till Edgy Polish består av neoner. Holografiska neoner, stamping neoner och matta neoner. Jag har testat tre av de matta, gula Expunge, orange Annihilate och rosa Terminate. Otroligt färgstarka lack, med intensiv neoneffekt! De är skira och kräver 3-4 lager för att täcka helt. Men torktiden är extremt snabb och lacken är lättmålade, så jag tycker inte det var något större besvär. Ytan är vackert matt, men givetvis går det att lägga topcoat ovanpå om man vill ha en blank yta i stället. Jag upplever att doften är mer intensiv än från Mentalitys övriga lack, enligt uppgift från Hillary kommer doften från en av grundingredienserna, ethyl acetate, och är alltså ingenting att oroa sig över, och den försvinner när nagellacket torkat.

I den här serien finns inte mindre än 11 nyanser, i alla regnbågens färger. Det finns lika många nyanser i de andra två neonkollektionerna. Välkommen att kika in i butiken!

Expunge3

Mentality, a nail polish brand from Hemet, California, USA, is a family business, Hillary and Danny Dannels runs the brand. Danny is the nail polish manufacturer, Hillary handles the marketing. I am impressed by their immense creativity, their collections holds a large amount of fabulous nail polish and all colors you can think of. Holographic lacquers, matte lacquers, stamping polish, jellies and duocromes… The quality is great and so is the price.

The last delivery that arrived at Edgy Polish consists of neons. Holographic neons, stamping neons and matte neons. I tested three of the matte ones, the yellow Expunge, the orange Annihilate and the pink Terminate. They are amazingly colorful lacquers, with an intense neon effect! They are quite sheer and require 3-4 coats to cover completely. But since the drying time is extremely quick and the lacquers are easily applied, I don´t think that was any big trouble. The surface gets beautifully matte, but of course it´s possible to add some topcoat if you want a shiny surface instead. I think that the scent is more intense than from Mentality´s other lacquers, Hillary says it´s one of the basic ingredients, ethyl acetate, that smells so it´s really nothing strange and it disappears when the polish dries.

In this collection there are no less than 11 shades, in all colors of the rainbow. There are as many shades in the other two neon collections aswell. Welcome to have a look in the store!

Annihilate5

Terminate5

MentalityNeonMattes 

Annonser

6 thoughts on “Mentality Neon Mattes

 1. Colour it

  De ser helt underbara ut. Mentality gör verkligen bra, prisvärda lack. Ska absolut köpa på mig några neonlack, vet dock inte riktigt vilka det blir än…;-)

  Gilla

  Svara
  1. Edgy Polish Inläggets författare

   Ja visst är de härliga! Holo neonerna säljer väldigt bra, några är slut redan. Men jag kommer absolut ta in fler snart så oroa dig inte!

   Gilla

   Svara
   1. daPerley

    Oh, såg att hela tre av de fyra lack jag haft ögonen på hunnit bli slutsålda nu sen sist jag kollade, har satt bevakning på dem nu iaf. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s